26. 9. 2010

NuTracks – realistická rychlost vašim tratím

Všichni si jistě vzpomínáte na to, jak jste při hraní starého Transport Tycoona postupně nahrazovali pomalá vozidla rychlejšími a jak na stejné trati byl motoráček jedoucí 112km/h nahrazen TGV s rychlostí okolo 300km/h. Bavilo by vás to i dnes? Víme, že trati mají různé rychlosti, kolik peněz se investuje do rekonstrukce koridorů a že po stejné trati obvykle nejezdí motoráček 810 a pendolino. Není to moc realistické. Ne? Nebo jen nechcete, aby provoz na trati blokovaly pomalé uhelné vlaky, ale kvůli tomu si nebudete hrát s podrobným nastavením jízdních řádů? Naštěstí je zde řešení!

Set NuTracks obsahuje grafiky kolejí s různou rychlostí a konstrukční cenou. Klasické koleje zde mají rychlosti 80, 120, 160 a 230 km/h, stejně jako jejich protějšky s trolejí. Dále je zde trolejová vysokorychlostní trať s neomezenou rychlostí, trať pro metro s třetí napájecí kolejí (s trolejí nebo bez) hodící se pro 2cc TrainSet, podzemka nad níž se tyčí budovy a klasický maglev. Vlak po trati pojede její maximální rychlostí, v případě vjetí na rychlejší úsek začne zrychlovat v okamžiku, kdy na něm bude celý. Při plánování tratí pomůže plánovací kolej. Kvůli zpřístupnění různých druhů kolejí obsahuje set také neviditelné lokomotivy. Ty se hodí, pokud chcete okořenit vzhled stanice odstavenými vagony. Nicméně buďte opatrní, mě se koupenou neviditelnou lokomotivy v depu nepodařilo prodat. Vzhled a cenu jednoho čtverce různých druhů tratě (ve verzi  setu 114) vidíte na obrázku.


K mojí hře set už prostě neodmyslitelně patří a jeho použití spatříte téměř na každém mém screenshotu zde na blogu. A co vy? Podělte se s ostatními čtenáři, jakým způsobem set používáte.

6 komentářů:

  1. ja bych si to moc rad stahnul ale nemuzu to najit a kdyz najedu na odkaz tak mi to rekne ze stranku nelze nejit
    nevite kde se to da stahnou dik

    OdpovědětVymazat
  2. HELP PleaSE,všechno v pohodě načtu ale pak mi to hodí chybu: "Neznámá vlastnost Action 0" neví někdo co s tím,díky moc

    OdpovědětVymazat
  3. 1: set lze nyní stáhnout přímo prostřednictvím hry (check online content)
    2: jakou máte verzi hry a setu? zkuste stáhnout aktuální stabilní verzi

    OdpovědětVymazat
  4. Vše Ok, měl jsem starší verzi hry:-)diky

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj. Mám verci 1.1.0 RC1 a přímo ve hře jsem stáhl nutracks 1.0.0 a 2cc trainset 2.0.beta4.

    Ale nemůžu přijít jak na to metro?

    Nedoplnil by jsi ještě podrobný návod pro blbce?

    Díky moc.

    OdpovědětVymazat