8. 4. 2011

NuTracks 1.0.0

Set NuTracks dospěl do “ostré” verze 1.0.0.  A protože obsahuje proti dříve recenzované verzi vše možné, jen ne kosmetické změny, zaslouží si bližší popis.
Set plně využívá možností, které nabízí vestavěné menu nastavení parametrů grafik, které vidíte na následujícím obrázku. Hráč si může nastavit a přizpůsobit obrazu svému a stylu, jakým hraje, doslova vše.

  •  Trackset 
Set je podporován některými novějšími vlakovými sety a umí z nich zjistit, zda obsahují vozidla také pro nestandardní druhy kolejí, tedy pro metro, třetí napájecí kolej či úzkokolejnou železnici. V případě, že tomu tak je, je stavba těchto kolejí poté, co se objeví první vozidlo, jež je využívá, umožněna. V případě, že tato podpora chybí, není nic ztraceno. Kromě možnosti autodetekce může hráč manuálně zvolit základní koleje, podporu třetí koleje nebo úzkorozchodné trati. Může se pak však setkat s problémem, že už má k dispozici vozidlo, nemá však k dispozici trať. O tomto problému se v diskuzním fóru vývoje hry diskutovalo, proto možná bude v příští verzi vyřešen.

 

  • Cena kolejí
Základní, 1/2, 1/4, 2x, 4x. Zde není potřeba komentáře.

  • Rychlosti
Ano, hráč si může nastavit vlastní rychlosti čtveřice druhů trati. Je to výborné, pro hru s českými reáliemi by mi však nevadilo druhů kolejí víceVeselý obličej Po dvaceti kilometrech, pro rychlosti 60,80,100,120,140 a 160 km/h. To by ovšem vyžadovalo vytvoření nové grafiky.

Grafika
Dále přibyla povedená grafika nejpomalejší trati (defaultně 80 km/h). Příklad dotyku nejpomalejší a pomalé koleje vidíte na následujícím obrázku. Upravena byla také grafika ostatních tratí. Opraveny byly všechny grafické chyby, tedy například chybné zobrazení železničních přejezdů u všech s výjimkou nejnižšího druhu trati nebo nepodpora grafiky železničních dep. Prostě není důvodu set nevyzkoušet!
Ceske Drahy, 29th Sep 1938#1

3 komentáře: